Engeland schrapt 32 bestemming van hun rode Covid19 lijst maar Thailand staat er nog steeds op!

LONDEN:- Het verenigd koninkrijk heeft gisteren het advies tegen alle behalve essentiële reizen voor 32 landen en gebieden ingetrokken, omdat het zijn reisregime voor coronavirus bleef vereenvoudigen na vooruitgang in de strijd tegen Covid19 virus over de hele wereld.

Door de wijziging kunnen mensen gemakkelijker naar bestemmingen als Algerije, Maleisië en Senegal reizen, aangezien veel reisverzekeringsmaatschappijen dekking uitsluiten voor plaatsen waar de overheid reizen afraadt, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het verenigd koninkrijk heeft onlangs het zogenaamde zone lijsten systeem vervangen door een enkele rode lijst en heeft de testvereisten voor volledig gevaccineerde reizigers verlaagd.

De regering raadt nog steeds alle reizen af, behalve essentiële reizen voor tal van landen en gebieden op de rode lijst, waaronder Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika en Thailand.

“De FCDO (Foreign, Commonwealth & Development Office) raadt alle behalve essentiële reizen naar heel Thailand af op basis van de huidige beoordeling van de COVID-19-risico’s”, zei het ministerie op de website.

Om veiligheidsredenen wordt het reizen naar Pattani, Yala, Narathiwat en het zuidelijke deel van Songkhla, behalve essentiële reizen, sterk ontraden.

 “We vinden de juiste balans tussen het beschermen van mensen, wat onze prioriteit blijft, en hen de vrijheid geven om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen en tegelijkertijd de reissector te ondersteunen”, zo verklaarde de Engelse minister van Buitenlandse Zaken Mrs. Liz Truss.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!