Thailand wilt de tarweteelt gaan stimuleren

THAILAND:  Tarwe is in Thailand steeds populairder geworden en de vraag stijgt tot 382 ton per jaar, zo vertelde de secretaris van het ministerie van Landbouw en Coöperaties, Khun Thongplew Kongchan.

Khun Thongplew zei dat het Rijst departemen, de  Rajamangala Universiteit van Technologie Lanna, Maejo Universiteit en het Bureau voor Landbouwkundig Onderzoeksontwikkeling hebben samengewerkt om hoogwaardige tarwe in Thailand te telen die geschikt zou zijn voor de internationale markt.

Tarwe is een gewas dat geschikt is voor teelt na de rijstoogst en het kan op verschillende manieren worden verwerkt, wat de waarde verhoogt.  Daarom moeten we de ontwikkeling van de tarweproductie in Thailand gaan versnellen, zo vertelde hij.

Khun Nutthakit Khongthip, adjunct-directeur-generaal van de Rijstafdeling, zei dat tarwe een graan is in het koude seizoen dat tegenwoordig een grote rol speelt in Thailand, omdat het minder tijd kost om te koken maar een hoge voedingswaarde biedt.

Om de tarweteelt te ondersteunen, werkt de afdeling aan een handleiding voor het telen van wintergranen in de hogere noordelijke regio en een handleiding voor de productie en verwerking van tarwegrassap, dat langzaam aan populariteit wint onder Thais.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!