De voedselverkopers gaan de prijzen verhogen als staat de gasprijs niet meer ondersteunt 

BANGKOK:- De stijgende prijzen van consumptiegoederen, met name voedselingrediënten, olie en kookgasprijzen, wijzen op een opwaarts traject voor de totale kosten van levensonderhoud, en deze situatie zal waarschijnlijk aanhouden tenzij de economie volledig herstelt van de gevolgen van de pandemie.

De zeer besmettelijke Omicron-stam heeft een rem gezet op de economie en heeft gevolgen voor het herstel van het bedrijfsleven en de koopkracht van huishoudens.

Hoewel de regering langzaamaan maatregelen heeft aangekondigd om de kosten van levensonderhoud van burgers te verlagen, zoals het vaststellen van de prijzen van verschillende producten zoals kookgas, kip, varkensvlees, enz., maken consumenten, maar ook de expats zich nog steeds zorgen en worden ze getroffen door de stijgende kosten van levensonderhoud, met name voedselkosten  .

De maatregel om de prijs van gas voor thuis koken vast te stellen op 318 baht per tank van 15 kg eindigt op 31 maart, met de eerste stapsgewijze aanpassing naar 333 baht/tank, voordat het naar het volgende niveau gaat van 363 baht/tank.

De voedselverkoopers zeggen dat ze zwaar worden getroffen door stijgende grondstofkosten, maar ze verkopen nog steeds voedsel tegen dezelfde prijs om consumenten te helpen, terwijl ze minder overhouden.  Ze zullen de prijsstelling echter heroverwegen als er onvoorziene gebeurtenissen zijn.  Ze dringen er bij de regering op aan dit probleem snel op te lossen.

Het consumentenvertrouwenonderzoek van januari zag de eerste daling in vijf maanden, deels als gevolg van de impact van hoge olieprijzen, grondstoffen en hogere prijzen die de inflatie hebben opgedreven.  De kans bestaat dat de inflatie in de eerste helft van het jaar maar liefst 3 procent zal bedragen.

De index van het consumentenvertrouwen zal in februari waarschijnlijk verder dalen, met als belangrijkste factoren de dure en hogere olieprijzen, de bezorgdheid over het trage herstel van de economie en de verspreiding van de Omicron-stam.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!