Thailand wijst 7 mei aan als voorlopige datum voor algemene verkiezingen van 2023

BANGKOK:- Het kantoor van de verkiezingscommissie van Thailand (EC) heeft 7 mei 2023 vastgesteld als voorlopige datum voor de volgende algemene verkiezingen.

Volgens artikel 102 van de Thaise grondwet moeten de algemene verkiezingen worden gehouden binnen 45 dagen na het einde van de termijn van het Huis van Afgevaardigden. Daarom is het voorlopig op 7 mei 2023 en zullen de aanvragen voor politieke kandidaten beschikbaar zijn op 3-7 april.

Kandidaten wordt geadviseerd zich niet in te laten met activiteiten die de gunst van individuen kunnen aantasten of iets te bieden dat in aanmerking komende kiezers kan overtuigen binnen de 180 dagen voor het einde van de zittingsperiode van het Huis van Afgevaardigden op 23 maart. 

De officiële aankondiging van de datum van de verkiezingen wordt bevestigd op 31 maart 2023.

Als er echter een parlementsontbinding heeft plaatsgevonden vóór het einde van de zittingsperiode van het Huis, moet de EC een verkiezingsdatum vaststellen na de aankondiging van het decreet over de ontbinding tussen 45 en 60 dagen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prachachat 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!