Politie neemt in Noordoost-Thailand de tegoeden van 460 miljoen baht van online gok-netwerk in beslag

KHON KAEN:- De afdeling misdaadbestrijding, het CSD in Thailand, heeft op 52 locaties in 10 provincies gecoördineerde invallen uitgevoerd. De locaties werden ervan verdacht een groot online goknetwerk in de noordoostelijke provincie Khon Kaen gebruikt te worden, waarbij er meer dan 460 miljoen baht in beslag werd genomen en meer dan 40 verdachten door de politie werden aangehouden.

Kolonel Wiwat Chitsophakul, hoofd van de 3e tak van de CSD, zei dat de bende drie jaar geleden drie online gokwebsites opende, welke door meer dan 50.000 spelers worden gebruikt.

Op de websites werden verschillende soorten kansspelen aangeboden en gebruikers moesten geld overmaken naar de bankrekeningen van de bende die aan de websites waren gekoppeld.  Toen er geld naar deze rekeningen werd gestuurd, werd het snel opgenomen en overgemaakt naar andere rekeningen om het geldspoor niet traceerbaar te maken, zei hij, eraan toevoegend dat de bende een omzet had van ongeveer 2 miljoen baht per dag.

Onder de door de politie in beslag genomen voorwerpen zijn zeven miljoen baht in contanten, pinpassen, meer dan 200 bankboekjes, 41 mobiele telefoons en andere voorwerpen.

De kolonel zei ook dat de bende geen beheerders had om voor de websites te zorgen omdat ze automatisch werden beheerd, maar ze gebruikten public relations-technieken om meer mensen aan te moedigen om te gokken.

Khun Kamonsit Wongbutnoi, de plv. secretaris-generaal van het Anti-witwas kantoor zei dat de verdachten die vrijwillig bankrekeningen op hun naam hebben geopend, die door de bende zijn gebruikt om het geldspoor te verdoezelen, op de zwarte lijst zullen worden gezet en dat banken op de hoogte zullen worden gebracht om te voorkomen dat om weer nieuwe bankrekeningen te openen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World  
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Thai PBS World 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!