Thailand viert vandaag de verjaardag van Hare Majesteit Koningin Suthida

BANGKOK:- Vandaag, vrijdag 3 juni 2020 viert Thailand de 44e verjaardag van Hare Majesteit Koningin Suthida.  De gemalin van Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn (Rama X) is sinds 1 mei 2019 de koningin van Thailand.  Haar volledige regeertitel is Somdet Phra Nang Chao Suthida Phatcharasutha Phimon Lak Phra Borommarachini.

Hare Majesteit, geboren als Suthida Tidjai op 3 juni 1978 in Bangkok, behaalde een bachelor diploma in communicatie aan de Assumption Private University voordat ze als stewardess voor Thai Airways International (THAI) ging werken.

In 2014 kwam Suthida naar voren als de nieuwe vrouw naast de huidige monarch.

Commandant van de Aide de Camp
In augustus 2014 werd koningin Suthida benoemd tot commandant van de wacht van de kroonprins en in 2016 tot commandant van de speciale taskforce van het Thaise leger.  Dit werd gevolgd door een verhoging van de rang tot generaal.  Sinds 2017 bekleedt ze de functie van bevelhebber van de afdeling Aide-de-Camp van het Thaise leger, wat haar een belangrijke vertrouwenspositie geeft.  Ze werd geridderd door Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn.

Ze werd op 1 mei 2019  tijdens een ceremonie in het Grand Palace in Bangkok door Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn uitgeroepen tot koningin van Thailand.

Eretitel van koningin Suthida
Sinds de officiële kroning van Zijne Majesteit Maha Vajiralongkorn op 4 mei 2019 heeft koningin Suthida nog andere eretitels gehad:

  • 13 oktober 2017 tot 1 mei 2019: Thanphuying Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya.
  • Sinds 4 mei 2019: Somdet Phra Nang Chao Suthida Phatcharasutha Phimon Lak Phra Borommarachini.
  • 1-4 mei 2019: Somdet Phra Rachini Suthida.

Autoriteiten leggen werk neer
De verjaardag van koningin Suthida is op 14 mei 2019 officieel uitgeroepen tot nationale staakt-het-zelfdag en daarom zijn op vrijdag 3 juni 2022 alle overheidsinstanties, inclusief de landelijke immigratiebureaus, en alle overheidsinstellingen gesloten.

Olleke Bolleke in Thailand wenst Hare Majesteit Koningin Suthida een fijne verjaardag, een goede gezondheid en een lang leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!