Thailand meldt alleen ernstige gevallen, de 2 wekelijkse Covid19 update houden geen rekening meer met ATK-testresultaten

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, is gestopt met de dagelijkse aankondiging van de Covid19 infecties in het land en teruggebracht tot twee keer per maand.

De plv. woordvoerder van het CCSA! dr.  Sumanee Watcharasin heeft gisteren (2 juni 2022) aan de pers bevestigd dat de Covid19-updates van het Thaise ministerie van Volksgezondheid, die voorheen dagelijks werden uitgegeven, nu slechts twee keer per maand worden gepubliceerd – om de week op de donderdag.

Bovendien worden alleen kritieke gevallen met ernstige symptomen en die waarvoor ziekenhuisbehandeling nodig is, in de updates in aanmerking genomen.

Asymptomatische gevallen of positieve ATK-zelftestresultaten worden niet meer vermeld in de officiële coronastatistieken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand   
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!