Thailand vertrouwt op Indische toeristen om te herstellen van pandemie

BANGKOK:- Volgens de gouverneur van Thaise toeristische autoriteit is de pandemie van het coronavirus in Thailand voorbij.  Het land ging deze begin maand weer volledig open voor buitenlandse bezoekers.  Het Zuidoost-Aziatische land wil vooral de aankomsten uit India vergroten.

De gouverneur van het TAT, Khun Yuthasak Supasorn, vertelde aan NHK dat hij naar New Delhi zal reizen om evenementen te organiseren die erop gericht zijn meer Indiase reizigers naar Thailand te halen.  Hij zei dat Indiase toeristen nu één van de grootste groepen inkomende reizigers zijn en hij hoopt dat een miljoen van hen dit jaar Thailand zullen bezoeken.

Voorheen waren Chinese toeristen goed voor meer dan een op de vier aankomsten.  Ze zijn echter nog niet teruggekeerd, aangezien Peking zijn nul-COVID-beperkingen handhaaft.  De gouverneur verwacht dat ze vanaf eind januari tijdens de nieuwe maanjaarsvakantie naar Thailand terugkeren.

Voorlopig kijkt hij naar een andere doelgroep met vergelijkbare reisgewoonten: jonge Japanse vrouwen die geïnteresseerd zijn in wellness, golf en duiken.

Het hoofd van de toeristische autoriteit zei: “Ik geloof dat we nog steeds de favoriete reisbestemming zijn voor Japanners.  We hebben producten van goede kwaliteit om ze een onvergetelijke ervaring te bezorgen.”

Hij voegde eraan toe dat Thailand hoopt tegen het einde van het jaar 10 miljoen bezoekers te verwelkomen en 20 miljoen in 2023. Dat zou ongeveer de helft zijn van het aantal vóór de pandemie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: aseannow 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: aseannow.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!