Het FIFA WK voetbal 2022 zal gratis in Thailand op televisie te zien zijn

THAILAND:- Nu de strijd om de FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar in iets meer dan een maand van start gaat, vragen voetbalfans in Thailand zich misschien af ​​hoe ze de wedstrijden moeten bekijken.  Tot nu toe heeft geen enkel bedrijf in Thailand de rechten verkregen om de wedstrijden van het toernooi uit te zenden, dat zal plaatsvinden van 21 november tot 18 december.

Om fans gerust te stellen, heeft de Sports Authority of Thailand (SAT) echter gezegd dat het de licentierechten zal verwerven als de particuliere tv-zenders dit niet doen, om ervoor te zorgen dat voetbalfans in Thailand de wedstrijden kunnen bekijken.

“De Thaise bevolking moet  World Club live en gratis kunnen bekijken.  Als geen enkele particuliere aanbieder geïnteresseerd is in het verkrijgen van de licentie, zal de SAT deze kopen”, zei SAT-gouverneur Kongsak Yodmanee.  “Het geld om de rechten te kopen kan van de overheid of het National Sports Development Fund komen.  We hopen echter dat een particulier bedrijf binnenkort een contract met de organisator tekent.”

De uitzendvoorschriften van de National Broadcasting and Telecommunications Commission vereisen dat grote sportevenementen zoals de FIFA World Cup, Olympische Spelen, Paralympische Spelen en SEA Games beschikbaar zijn voor kijkers op free-to-air televisie.

In Thailand is het niet ongebruikelijk dat de verwerving van uitzendrechten voor grote toernooien, met name voetbal, tot het laatste moment wordt uitgesteld.  Voorafgaand aan de 2018 FIFA World Cup in Rusland werden de rechten pas vier weken voor de start van het toernooi veiliggesteld.

En voor het EK voetbal 2021 (dat vanwege de pandemie een jaar was uitgesteld) maakte de Thaise regering bekend dat er op het laatste moment een overeenkomst was bereikt met de UEFA om de wedstrijden uit te zenden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: huahintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!