Thailand verschaft gratis Covid19 behandelingen aan de houders van sociale-zekerheidskaarten

BANGKOK:- De houders van de zgn. sociale-zekerheidskaarten kunnen nu een gratis behandeling krijgen voor Covid19 virus, zo liet de  minister van Arbeid, khun Suchart Chomklin weten.

Hij maakte bekend dat de sociale zekerheidsdienst, het SSO gratis Covid19 behandelingsovereenkomsten heeft gesloten met meer dan 50 medische instellingen die onder het socialezekerheidsstelsel vallen.

 “Sinds 5 januari zijn er in het hele land 3.230 bedden in ziekenhuizen gereserveerd voor houders van deze sociale zekerheidskaarten “, zei hij.

Khun Suchart voegde eraan toe dat SSO ook in gesprek was  over Covid19 behandelingsovereenkomsten met het NHSO, (Het Nationaal gezondheidsbureau)

Hij zei dat houders van een sociale-zekerheidskaart die milde symptomen ontwikkelen zich op de NHSO-website kunnen inschrijven voor behandeling in het kader van de thuisisolatieregeling.

Hij voegde eraan toe dat mensen niet in paniek moeten raken over de pandemie en opkomst van nieuwe varianten.

“Het ministerie van Arbeid zal goed voor alle begunstigden van de sociale zekerheid zorgen en we zullen samen de crisis te boven komen”, zei hij.

Covid-19-patiënten die een sociale-zekerheidskaart hebben, kunnen de hotline van het Ministerie van Arbeid bellen op 1506 (druk 6) voor onmiddellijke hulp.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!