Phuket neemt 300 hotelquarantainekamers in gebruik naarmate het aantal besmettingen toeneemt

PHUKET:- Het in het zuiden van Thailand gelegen eiland neemt 300 hotelisolatiekamers voor buitenlandse reizigers in gebruik die positief op Covid19 virus getest zijn, het eiland kampt met een  duidelijke toename van infecties.  

Vorige week steeg het dagelijkse infectiepercentage in Phuket van 238 nieuwe gevallen op woensdag tot 742 eergisteren.

De toeristische associatie van Phuket ontdekte dat sommige toeristen moesten wachten op verzekeringsclaims of alternatieve quarantaineaccommodatie nadat ze positief waren getest.  Niet iedereen had geld beschikbaar om dit te doen, zo voegde de associatie eraan toe.

Als reactie hierop richtte het reizigerscommunicatie, een TCI centrum op om deze groep toeristen te huisvesten.  Door de verspreiding van het virus zullen er vandaag (12 januari) 300 isolatiekamers in drie hotels op Phuket geopend worden.

Het Comité voor overdraagbare ziekten heeft hotels in Phuket de opdracht gegeven om 5 procent van hun kamers aan te bieden aan het Hotel isolatiekamer-programma voor toeristen die positief testen.

Volgens de autoriteiten stijgt het infectiepercentage van Phuket onder zowel de lokale bevolking als buitenlandse toeristen onder de sandbox- en Test & Go-regelingen.  

Degenen die op Phuket aankomen, worden twee keer gescreend, waarbij 1 procent momenteel positief test in de eerste test en ongeveer 4 procent in de tweede.

Phuket ontvangt overigens volgens de toeristenorganisatie nog steeds zo’n 4.200 boekingen van buitenlandse toeristen per dag.

De meeste aankomsten komen uit Duitsland, Rusland, het VK, de VS en Frankrijk.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in zuid THAILAND 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!