10 jaar later dan gepland, zou dan toch dit jaar het “Wild Elephant” sportcomplex in Pattaya geopend worden

PATTAYA:- Eerder deze week inspecteerde de loco-burgemeester van Pattaya, khun Pattana Boonsawat en zijn gevolg het langverwachte stadioncomplex met 20.000 zitplaatsen aan Soi Chaiyapruek 2.

Het project voor het “Wild Elephant” voetbalstadion is weliswaar 10 jaar te laat, maar de verwachting is, dat het dit jaar eindelijk zal worden voltooid. 

Khun Pattana Boonsawat vertelde dat een derde van drie fasen van 300 miljoen baht nu voor 50% voltooid is.

Het werktempo lag zelfs voor de Thaise bevolking ongekend laag.  In maart vorig bezocht burgemeester Sonthaya Kunplome het complex en verklaarde dat het hele project (zonder de fase te specificeren) voor 60% was voltooid.  In januari 2020 was het nog maar voor 40% voltooid.

Het stadion zelf is eigenlijk klaar.  Nu bouwen arbeiders een fietspad rond het gebied, inclusief het Eastern National Indoor Sports Stadium, met een zwembad, hekwerk en landschapsarchitectuur dat nog moet worden aangepast

Als het fietspad klaar is, ondersteunt het de avondgymnastiek voor mensen die van veilig fietsen houden.

Het is te hopen dat het hele project ergens in 2022 wordt afgerond, voordat de Aziatische spelen van juli 2023 daar worden gehouden.

De ambtenarij van Pattaya zouden beter moeten weten dan zulke voorbarige voorspellingen te doen.  Voormalig burgemeester Itthiphol Kunplome, broer van de huidige burgemeester Sonthaya Kunplome, gaf het uiteindelijk op en onthield zich van voorspellingen.

Het in 2009 begonnen sportcomplex, oorspronkelijk begroot op 774 miljoen baht, was bedoeld om 12 verschillende sportvelden, een zwembad, een tennisbaan, 12 grote en kleine sportstadions en een parkeerplaats voor 500 auto’s te huisvesten.

De eerste fase van het 254-rai-project, met 90 miljoen baht besteed aan 5.000 van de geplande 20.000 zitplaatsen in het voetbalstadion, werd in september 2010 voltooid. Er werd gras gezaaid en de bouw van de laatste 15.000 zitplaatsen zou beginnen met een 500  -budget van een miljoen baht later dat jaar, met voltooiing gepland voor eind 2012.

Zes jaar lang werd er vervliegen niets meer gedaan.

In 2018 verkreeg de provincie Chonburi 398 miljoen baht aan financiering voor 2018-2020 en huurde Rama 2-HT Joint Venture Co in om het klusje te klaren.  In 2019 zijn de werkzaamheden hervat aan het westelijke tribunedak en de oostelijke en zuidelijke tribunes.

Hoezee !

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in oost Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!