Thailand streeft ernaar om binnen drie jaar grotendeels internet-dekking in het land te hebben.

BANGKOK:- De Thaise regering streeft ernaar om binnen drie jaar de internet-dekking uit te breiden naar 24.654 gemeenschappen in het hele land, met de nadruk op lokale gemeenschappen, scholen en ziekenhuizen.

De vicepremier van Thailand, Prawit Wongsuwan, zat afgelopen zaterdag (8 april 2023) via VTC een vergadering voor van de National Digital Economy and Society Commission (ONDE). Deze bijeenkomst bracht verslag uit over de huidige status van het Fonds voor de ontwikkeling van de digitale economie en de samenleving en over het werk van de commissies en werkgroepen van het Fonds. Andere onderwerpen van de vergadering waren discussies over risico- en informatiemanagement en het human resource management systeem.

Een van de ONDE-initiatieven die tijdens de vergadering werden besproken en goedgekeurd, was de gemeenschappelijke internetdienst. Het heeft tot doel openbare internetdiensten aan te bieden, internetnetwerken van de gemeenschap te onderhouden, supersnel internet uit te breiden en de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. 

Het project zal snelle Wi-Fi-diensten bieden op 24.654 gemeenschapslocaties en zal het netwerk uitbreiden naar scholen, ziekenhuizen en openbare voorzieningen. Het heeft met name tot doel lokale gemeenschappen en mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Het project zal naar verwachting binnen drie jaar worden afgerond. 

Vicepremier Prawit benadrukte dat de technologie snel verandert en daarom raadde hij iedereen als groep aan om af te stemmen en rekening te houden met de fundamentele technologische trends. Alle projecten moeten worden geëvalueerd en beoordeeld op basis van de behoeften van mensen, met als doel de kansen te vergroten en de ongelijkheid bij de toegang tot technologie te verminderen. Het doel is om kansen te vergroten en de levenskwaliteit van mensen in het digitale tijdperk te verbeteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TNA News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!