Meer dan 20.000 Thais solliciteren vrijwillig naar een baan in het leger, de roep om de dienstplicht af te schaffen neemt toe!

BANGKOK:- Het Koninklijk Thaise leger ontving dit jaar meer dan 20.000 vrijwillige aanvragen in de eerste 10 dagen van de dienstplicht.  Op 16 april loopt de keuring voor dienstplicht dit jaar af.

Generaal-majoor Sirichan Ngathong, de plv. woordvoerder van het leger, zei dinsdag dat 445.706 mensen verplicht zijn dit jaar de dienstplicht te ondergaan.  Wel hebben 156.544 mensen een petitie ingediend om hun dienstplicht uit te stellen tot volgend jaar. Van de dienstplichtigen zijn er 203.547 21 jaar oud, terwijl er 85.615 de leeftijd van tussen 22 en de 29 jaar zijn.

Tot nu toe zijn 160.334 mensen geslaagd voor hun fysieke examens en zijn hun namen aan de dienstplicht verbonden.

Ondertussen hebben 23.126 mensen zich op 10 april vrijwillig aangemeld om soldaat te worden, en ongeveer de helft van hen solliciteerde online.

Generaal Sirichan zei dat het leger meer aanvragen verwacht en gelooft dat het aantal vrijwillige aanvragen dit jaar hoger zal zijn dan dat van 2022, toen er 29.997 aanvragen waren in 16 dagen dienstplicht.  De telling over 2021 was 28.572 mensen.

Het aantal vrijwillige aanvragen is de afgelopen jaren gestegen dankzij de aangeboden stimulansen, zei ze. De stimulansen maken deel uit van een hervormingsplan dat eerder is aangekondigd door legerchef generaal Narongphan Jitkaewtae, die hoopt dat een groter aantal vrijwillige aanvragen het leger in staat zal stellen om binnen dit jaar een einde te maken aan het systeem van verplichte dienstplicht.

Khun Thanakrit Wutthirotong werd per ambulance vervoerd naar het dienstplichtcentrum, zodat agenten konden zien dat hij in coma lag.

Openbare oproepen om een ​​einde te maken aan de verplichte dienstplicht worden steeds sterker nadat foto’s en videoclips van een man in coma die naar een dienstplichtcentrum in het district Muang in Lamphun werd gebracht, eerder deze week voor opschudding op sociale media zorgden.

De man werd in een ambulance in leven gehouden door zuurstof en voedingssondes.  Zijn moeder zei dat militaire functionarissen wetten hadden geciteerd toen ze haar zoon opdroegen “persoonlijk te verschijnen” op de dienstplichtlocatie om te bewijzen dat hij zou moeten worden vrijgesteld.  Haar zoon heeft vorig jaar in coma gelegen na een motorongeluk.

Na sociale terugslag verontschuldigde de eenheid van het 3e leger, die de leiding heeft over het noorden, de man in coma en zijn familie en beloofde dat dit niet meer zou gebeuren.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!