Thailand schaalt de grensbeveiliging verder op om de Omicron-variant buiten de landsgrenzen te houden 

THAILAND:- De regering houdt de Covid19 situatie nauwlettend in de gaten uit angst voor de nieuwste Omicron-variant, en heeft grensagentschappen opdracht gegeven om de beveiligings- en screeningmaatregelen te verhogen voor alle bezoekers die Thailand binnenkomen, zo verklaarde de regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana.

“Premier-generaal Prayut Chan-o-cha heeft bevolen dat de veiligheidsfunctionarissen aan de grenzen de voorschriften voor ziektebestrijding strikt moeten volgen.  Als wordt gemeld dat illegale migranten het land zijn binnengeglipt, zullen de verantwoordelijke functionarissen worden disciplinair gestraft’, zo waarschuwde hij.

“De premier gaf ook de verwante instanties de opdracht om de laatste updates over Omicron nauwlettend te volgen, met name de snelheid van verspreiding en de ernst van de symptomen in vergelijking met bekende varianten zoals Delta en Alpha.”

“Premier Prayut zei ook dat om de langzaam herstellende economie te versterken, de regering mensen zou blijven vaccineren om hun immuniteit te verhogen om ernstige symptomen en sterfgevallen te voorkomen”, aldus Thanakorn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!