Thailand lanceert een langdurige campagne tegen ongebreidelde online streaming diefstal

BANGKOK:- De directeur-generaal Vuttikrai Leewiraphan van het departement van intellectuele eigendommen, liet weten dat Thailand met andere Apec-lidstaten gaat samenwerken om de auteursrechtelijke bescherming van online inhoud, in het licht van het hacken van streamingdiensten en andere inbreuken aan te pakken.

Het Koninkrijk en 20 andere lidstaten van Azië-Pacific Economische Samenwerking (Apec) dringen aan op maatregelen om het probleem van auteursrechtschending van online-inhoud drastisch tegen te ga , zei hij.

De maatregel komt na talloze hackaanvallen van online streamingdiensten en gevallen van illegale toegang tot online inhoud.  De Apec-leden bespraken ook maatregelen om de productie en verkoop van apparatuur die worden gebruikt bij auteursrechtschendingen van online-inhoud te voorkomen, volgens Vuttikrai, wiens bureau onder het ministerie van Handel valt.

Eerde deze week  woonden vertegenwoordigers van Apec-lidstaten een online bijeenkomst bij die werd georganiseerd door het departement van intellectuele eigendommen.

Thailand is dit jaar gastheer van de Apec 2022-top en aanverwante bijeenkomsten. Vuttikrai zei dat copyrightbescherming van online inhoud noodzakelijk was voor Thailand, aangezien de industrie naar schatting 200 miljard baht waard is.

 “Online streaming is een distributiekanaal voor de contentindustrie in Thailand, inclusief muziek, films en dramaseries.  Het [online] kanaal is handig, snel en heeft de voorkeur van de hedendaagse consument”, zei hij.

De aanpak van het departement  is in lijn met het regeringsbeleid om de macht van Thailand te stimuleren door middel van digitale inhoud.

De directeur-generaal zei dat zijn bureau ook het publiek bewust zou maken van de noodzaak om intellectuele eigendomsrechten te respecteren via streamingsystemen en internet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!