Thailand heeft er een nieuwe verkeerswet bij!

BANGKOK:- Volgens een nieuwe politieverordening die vrijdag in werking is getreden, mogen automobilisten alleen hands free telefoneren tijdens het rijden.

Het Koninklijke Thaise Politiebevel door de vertrekkende landelijke politie commandant Generaal Suwat Jongyodsuk uitgevaardigd op 28 september 2022  trad onmiddellijk in werking nadat dit vrijdag in de Royal Gazette was aangekondigd. 

De richtlijn, een nieuwe wijziging van de Wet Landvervoer, verduidelijkt dat automobilisten hun mobiele telefoon alleen tijdens het rijden kunnen gebruiken met een handsfree-kit of met een Bluetooth-set.

De automobilisten hun mobiele telefoon mogen hun telefoon alleen aan het dashboard of de voorruit bevestigen dat het zicht op het verkeer niet wordt belemmerd. 

Overtreders van deze nieuwe wet riskeren een boete van 400 tot 1.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!