Het agentschap van de nationale gezondheid thailand verwijst patiënten door naar particuliere ziekenhuizen

BANGKOK:-  Volgens plv. regeringswoordvoerster Traisuree Taisaranakul verwijst het ministerie van Volksgezondheid patiënten door naar negen particuliere ziekenhuizen in Bangkok waarvan de contracten met het universele gouden kaartsysteem zijn opgezegd wegens het onterecht ziekenhuis declaraties aan patiënten te presenteren.

De ziekenhuizen waren door de National Health Security Agency (NHSO) gemandateerd om houders van een gouden kaart ambulant te behandelen, patiënten regelmatig te behandelen en patiënten door te verwijzen naar andere medische voorzieningen die door de NHSO zijn opgelegd.

Er werd echter vastgesteld dat de ziekenhuizen onterecht declaraties hadden uitgeschreven, wat de reden was voor de opzegging van het contract met de NHSO.  De contracten eindigden officieel op 1 oktober.

Khun Traisuree zei dat minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul de verzekering had gegeven dat patiënten zouden worden behandeld en later naar andere faciliteiten zouden worden overgebracht.  

Vanaf vandaag kunnen patiënten zich voor een overplaatsing in ziekenhuizen aanmelden via de NHSO- en LINE ID-apps, de NHSO-hotline 1330 of persoonlijk op het NHSO-hoofdkantoor.

Khun Traisuree zei dat patiënten zich niet moeten haasten om zich in te schrijven voor overdracht en dat ze zijn geadviseerd ziekenhuizen dichter bij hun woonplaats te overwegen.  Tot de overdracht kunnen patiënten voor ambulante medische behandeling terecht in elke NHSO-aangesloten kliniek of ziekenhuis.

Het NHSO heeft ook met de gemeenteraad besproken wat te doen met die patiënten die behandeling nodig hebben terwijl ze wachten op overplaatsing.  De autoriteiten hebben ziekenhuizen gevraagd om patiënten te blijven behandelen die zijn opgenomen na een operatie, bevalling of kankerbehandeling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!