Damafvoer in Noordoost-Thailand overschreden met als gevolg vele overstromingen rond Khon Kaen

KHON KAEN:- Vele delen van de provincie Khon Kaen in het noordoosten van het land zijn gisteren overstroomd nadat de Ubol-Ratana-dam de capaciteit met 87 miljoen kubieke meter had overschreden. 

Het waterpeil van de dam bereikte 3,13 miljard kubieke meter en overschreed de capaciteit van 2,26 miljard kubieke meter met 129 procent. Veel wegen in het Waeng Noi-district van Khon Kaen, waaronder weg nr. 2065 naar het Khon San-district van Chaiyaphum, stonden ook onder water en moesten worden afgesloten voor het verkeer.

Bovendien werden meer dan 200 huishoudens en boerderijen in zes townships van het district Khok Pho Chai in Khon Kaen de overstromingen zwaar getroffen, het zou gaan om Ban Pho Chai, Ban Mun Nak, Ban Mun Nak, Ban Non Than, Ban Non Kayom en Ban Kud Lob.

Bij het kinderdagverblijf in de Pho Chai-gemeenschap is een noodopvang ingericht waar slachtoffers van overstromingen hulp kunnen krijgen. In Nong Bua Lamphu in het Non Sang-district hebben lokale autoriteiten en bewoners zandzakken opgeworpen om te voorkomen dat overstromingen het gebied binnendringen.

Het districtshoofd, Khun Somsak Saenin vertelde tegen de pers dat de autoriteiten klaar waren om de getroffen bewoners te evacueren. Khun Somsak voegde eraan toe dat er vier evacuatie-centra zijn opgezet om hen te huisvesten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!