Thailand heeft een apenpokken controlecentrum opgezet 

BANGKOK:- Terwijl de apenpokken infectieziekte zich over de hele wereld verspreidt, heeft de Thaise Afdeling Ziektebestrijding, het DDC, een Commandocentrum voor volksgezondheidscrisis opgericht om de situatie wereldwijd te volgen en responsstrategieën op korte, middellange en lange termijn vast te stellen.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de DDC, zei gisteren dat het centrum werd opgericht als reactie op de wijdverbreide belangstelling voor de verspreiding van apenpokken, met name meldingen van gevallen in het Verenigd Koninkrijk.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een verklaring afgegeven waarin wereldwijd ongeveer 80 apenpokkeninfecties worden bevestigd, terwijl nog eens 50 gevallen in ten minste 11 landen worden onderzocht.

De WHO heeft toegegeven dat er in een aantal landen meer gevallen worden verwacht nadat de eerste besmettingen in het VK waren vastgesteld onder reizigers die onlangs Nigeria hadden bezocht.

Tot dusver zijn bevestigde gevallen van apenpokken gemeld in het VK, Spanje, Portugal, Italië, België, Frankrijk, Duitsland, Zweden, de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Israël, Nederland, Zwitserland en Griekenland.

Hoewel hij bevestigt dat dergelijke gevallen nog niet zijn gevonden in Thailand, erkende Dr. Opas het risico van de heropening van het land voor reizigers.

De internationale afdeling voor overdraagbare ziekten van de DDC meldde dat van 1 tot 22 mei in totaal 13.142 mensen uit het VK Thailand binnenkwamen, samen met 1.351 uit Spanje en 268 uit Portugal.  Het toezicht op dergelijke aankomsten is verhoogd in het licht van de verspreiding van de ziekte in andere landen.

Dr. Opas dringt aan op nauwlettend toezicht op de ontwikkelingen en raadde mensen aan om naar landen te reizen met bekende gevallen van apenpokken om contact met mogelijke dragerdieren, vooral primaten, te vermijden.

Als er contact is, moeten ze hun handen snel met zeep wassen.  Reizigers moeten universele preventie toepassen en vermijden in contact te komen met de uitwerpselen van dieren of onvoldoende verhitte dierlijke producten.

 Regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana verklaarde gisteren dat premier Prayut het ministerie van Volksgezondheid de opdracht heeft gegeven om de ontwikkelingen in opkomende uitbraken van apenpokken in zo’n 10 landen te volgen.

Premier Prayut wilde dat het ministerie informatie zou verstrekken over de virale ziekte en manieren om overdracht aan de mensen te voorkomen, zodat ze op de hoogte zouden blijven en niet in paniek zouden raken, aldus Khun Thanakorn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Dailey News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!