Thaise minister van Onderwijs zegt dat leraren niet het recht hebben om het haar van leerlingen te knippen

BANGKOK:- De Thaise minister van Onderwijs heeft bevestigd dat leraren niet het recht hebben om het haar van studenten te knippen als een vorm van straf voor het overtreden van de regels voor kapsels.  Khun Trinuch Thienthong zegt dat er bij Thaise schoolonderwijs een dergelijke regeling niet bestaat en dat leraren niet het recht hebben om het haar van studenten te knippen op een manier die hen vernedert.

Ze vervolgt dat er ministeriële regelingen zijn die het studenten van bepaalde disciplines toestaan ​​om een ​​kapsel te dragen dat voldoet aan de cursusvereisten, zoals in het geval van toneel of dans.

Volgens een rapport van Bangkok Post zegt de minister dat de soorten straffen die zijn toegestaan, zijn onder meer verbale waarschuwingen, het uitdelen van strafpunten en het laten deelnemen aan activiteiten die gericht zijn op het corrigeren van hun gedrag.  Hun haar knippen is echter uit den bozen.

“Nergens in het regelboek staat een bepaling die leraren het heft in eigen handen laat nemen en het haar van de leerling mag knippen als een vorm van straf.”

Khun Trinuch zegt dat het knippen of knippen van het haar van een student om hen te straffen, als buitengewoon streng kan worden beschouwd en als een mogelijk intimiderende handeling om een ​​gedragsverandering af te dwingen.  

Ze geeft toe dat discipline een essentieel onderdeel is van het onderwijssysteem, maar zegt dat gedwongen kapsels niet thuishoren in de schoolomgeving en niets doen om studenten te leren over hun rollen en verantwoordelijkheden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!