Thailand heeft 173 miljoen baht aan namaakgoederen vernietigd 

BANGKOK:- Het ministerie van Handel in Bangkok heeft meer dan 400.000 namaakgoederen ter waarde van ongeveer 173 miljoen baht vernietigd, de goederen waren tijdens invallen om intellectuele eigendomsrechten te beschermen in beslag genomen.

De vice-minister van Handel, Khun Sinit Lertkrai hield gisteren toezicht op de vernietiging van 404.985 namaakartikelen, waaronder kleding, tassen, riemen, schoenen, horloges, mobiele telefoons, cd/​vcd’s, brillen, cosmetica, auto-onderdelen en voedsel.

De inspanningen van de regering om intellectuele piraterij aan te pakken hebben hun vruchten afgeworpen, aangezien Thailand niet langer op de lijst staat van landen die zijn opgenomen in de Amerikaanse beoordeling van beruchte markten voor namaak en piraterij voor 2021.

Dit was het resultaat van een gezamenlijke inspanning van de afdeling Intellectuele Eigendom (DIP) van de afdeling en relevante instanties.

Deze omvatten het Internal Security Operations Command (Isoc), de Royal Thai Police (RTP), de ministeries van Defensie, Binnenlandse Zaken en Digitale Economie en Samenleving, de Douane en het Department of Special Investigations (DSI).

“De openbare vernietiging van namaakproducten is een belangrijk mechanisme om transparantie te tonen bij de behandeling van deze zaak in overeenstemming met de Wereldhandelsorganisatie en milieunormen, wat het vertrouwen van investeerders en eigenaren van onroerend goed zal vergroten”, zo meent Khun Sinit.

“Deze namaakproducten zijn niet alleen schadelijk voor de economie van het land, maar zijn vaak ondermaats en kunnen de gezondheid van mensen in gevaar brengen”, voegde hij eraan toe.

Het RTP nam 93.945 artikelen in beslag, de douane nam 124.561 artikelen in beslag en het DSI nam 186.479 artikelen in beslag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: tna.mcot.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!