Thailand gaat vanaf januari volgend jaar 300 baht ‘toeristenvergoeding’ introduceren

~SNODE PLANNEN SMEDEN~
(Iets bedenken wat in deze tijd niet bijdehand is)

BANGKOK:- Thailand zal vanaf januari een toeristenbelasting van 300 baht innen van alle internationale bezoekers die het land binnenkomen.

In het gesprek met de Thaise nieuwssite Khaosod, vertelde de Thaise minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn dat de vergoeding van 300 baht zal gaan naar de oprichting van een toerismefonds dat de toeristenindustrie zal helpen om met andere onvoorziene problemen of ontberingen in de toekomst om te gaan.

Khun Phiphat zei te verwachten dat ALS Thailand in 2022 20 miljoen toeristen kan aantrekken, er ongeveer 6,2 miljard baht voor het fonds zou kunnen worden gegenereerd.

Het voorstel om een ​​toeristenvergoeding in te voeren, werd voor het eerst geopperd in 2019 en vervolgens formeel goedgekeurd door het Nationaal Comité voor toerismebeleid in januari van dit jaar.

Het idee achter de vergoeding was dat al het gegenereerde geld zou worden gebruikt voor het beheer van toeristische attracties en om de medische rekeningen van niet-verzekerde toeristen te dekken.

In 2019 stond in een rapport van Nikkei Asia te lezen dat onbetaalde medische rekeningen in Thaise ziekenhuizen van toeristen de staat 448 miljoen baht kosten.

Vorig jaar suggereerden Thaise media dat er 34 baht naar verzekeringen zou gaan, terwijl de rest zou worden gebruikt voor het onderhoud en de ontwikkeling van toeristische sites.

Khun Phiphat sprak ook over plannen om het land vanaf 1 juli weer open te stellen voor buitenlandse toeristen. Hij zei dat infecties tot nihil moeten worden teruggebracht voordat het land zijn ‘Sandbox’-model kan implementeren.

Aanvankelijk had Thailand gehoopt Phuket te heropenen om buitenlandse toeristen te vaccineren, die op het eiland konden blijven zonder in quarantaine te hoeven gaan.

Khun Phiphat vertelde dat er nog steeds een kans was dat het ‘Sandbox model’ door kon gaan, maar er mochten op het eiland géén Covid19 infecties zijn en ten minste 70% van de eilandbevolking zou gevaccineerd moeten zijn.

 In het geval dat het aantal gevaccineerden zijn doel bereikt, maar er worden nog steeds gevallen op het eiland gevonden, zou het ministerie van toerisme verdere begeleiding moeten zoeken bij gezondheidsfunctionarissen over de vraag of het eiland kan heropenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!