Thailand doneert 2 miljoen baht voor humanitaire hulp aan Oekraïne

BANGKOK:- Thailand doneert 2 miljoen baht aan humanitaire hulp aan het door oorlog geteisterde Oekraïne, zo maakte  de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Khun Tanee Sangrat, gisteren bekend.

Tanee, die tevens de directeur-generaal van het ministerie van Informatie is, zei dat het ministerie een budget van 2 miljoen heeft goedgekeurd voor humanitaire hulp aan het Oekraïense volk dat getroffen is door het aanhoudende militaire conflict.

De Thaise ambassade in Polen, het westelijke buurland van Oekraïne, heeft de opdracht gekregen om de hulp te leveren via het Oekraïense Rode Kruis of een internationale organisatie, aldus de woordvoerder.

Volgens hem had de Oekraïense ambassade in Thailand om humanitaire hulp gevraagd nadat de gevechten in hun land hadden geleid tot doden, gewonden en schade aan infrastructuur.

 In 2019 schonk Thailand via het Internationale Comité van het Rode Kruis en de Thaise Rode Kruisvereniging 1 miljoen Baht aan Oekraïne voor humanitaire hulp aan ontheemden in de oostelijke regio van dat land.

Tanee zei dat de donaties een weerspiegeling waren van de toewijding van de Thaise regering om humanitaire hulp te bieden en de menselijke veiligheid in de internationale gemeenschap te ondersteunen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

2 gedachten aan “Thailand doneert 2 miljoen baht voor humanitaire hulp aan Oekraïne”

    1. Ze hadden nog wat klein geld liggen.
      Toen met tsunami kreeg Thailand tientallen miljoenen euro’s.
      Nu gaan ze hun gulheid tonen aan de wereld 😱😱😱

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!