Politie Thailand waarschuwt voor criminele internet oplichters die op zoek zijn voor donaties voor dagelijkse gebeurtenissen 

THAILAND:- De nationale politie waarschuwde dat criminele internet oplichters op zoek naar naar donaties om zogenaamd oorlogsslachtoffers in Oekraïne te helpen of om de begrafenis van actrice Nida Patcharaveerapong alias “Tang Mo” te houden.

De plv. woordvoerder van Koninklijke Thaise politie, kolonel Siriwat Deephor, verklaarde gisteren dat criminele bendes populaire nieuwsverhalen gebruikten om potentiële slachtoffers te verslaan, waaronder het aanhoudende militaire conflict tussen Rusland en Oekraïne en de dood van de actrice onder mysterieuze omstandigheden.

Hij zei dat de criminelen via sociale media donaties zochten en beweerde dat het ingezamelde geld zou worden besteed aan het regelen van de begrafenis van de actrice en het helpen van mensen bij de evacuatie uit het door oorlog verscheurde Oekraïne.

 “U moet voorzorgsmaatregelen nemen en de identiteit verifiëren van de personen die om donaties vragen.  Op deze manier kun je voorkomen dat je het slachtoffer wordt van criminelen die het lijden van andere mensen gebruiken om geld te verdienen”, zei Siriwat.

Hij waarschuwde dat een dergelijk bedrog een overtreding is onder de Computer Crimes Act en een maximum gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van maximaal 100.000 baht met zich meebrengt.

Verdachte handelingen en frauduleuze plannen waarbij om donaties wordt gevraagd, kunnen 24 uur per dag worden gemeld door te bellen naar 191 of via de hotline van de Royal Thai Police 1599.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!