Thailand doet één stapje terug en beperkt het thuiskweken van cannabis 10 planten per huishouden

BANGKOK:- Volgens één speciaal ingestelde commissie die de cannabis-hennepwet beoordeelt, wordt de teelt van cannabis voor de behandeling van ziekten beperkt tot 10 planten per huishouden.

Ondernemers die de gewassen voor commerciële doeleinden verbouwen, zijn onderverdeeld in drie groepen: klein – niet meer dan 5 rai (0,8 hectare), medium (niet meer dan 20 rai) en groot met een bebouwde oppervlakte van meer dan 20 rai.

“De Thaise overheid zal kleine ondernemers meer ondersteunen dan anderen, terwijl grote ondernemers meer dan anderen zullen moeten bijdragen aan de samenleving en de overheid”, zo verklaarde de commissiewoordvoerder khun Panthep Puapongphan.

Hij voegde eraan toe dat ziekenhuizen cannabis mogen telen tot een maximum van 5 rai voor medische doeleinden.

Ondertussen zei de vice-voorzitter van de commissie, Khun Kanok Wongtrangan, dat de commissie nog geen beslissing heeft genomen over welke wetten moeten worden gewijzigd.

Hij zei dat de goedkeuring van de commissie dat een huishouden niet meer dan 10 cannabisplanten mocht kweken, bedoeld was om mensen in staat te stellen cannabis te kweken en te gebruiken om ziekten te behandelen.

Hij voegde eraan toe dat de classificatie van ondernemers bedoeld is om de criteria voor het in rekening brengen van vergoedingen vast te stellen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op 9 juni cannabis van de lijst met verboden verdovende middelen geschrapt, waardoor het voor medicinale doeleinden en als gewas kan worden gebruikt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!