Thailand vijzelt zijn imago op als liberale vakantiebestemming voor buitenlandse toeristen 

BANGKOK:- Thaise wetgevers hebben in eerste lezing vier afzonderlijke wetsvoorstellen aangenomen over partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht, waarmee ze een stap dichterbij komen om het tweede land in Azië te worden dat partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht legaliseert.

Thailand heeft één van de meest open en zichtbare lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) gemeenschappen in Azië, wat zijn imago als een tolerante en liberale vakantiebestemming voor buitenlandse toeristen ondersteunt.

De activisten van heden ten dagen zijn echter van mening dat de Thaise wetten en instellingen de veranderende maatschappelijke attitudes nog moeten weerspiegelen.

De vier wetten die vorige week woensdag (15 juni) werden aangenomen, hebben tot doel partners van hetzelfde geslacht bijna dezelfde rechten te geven als heteroseksuele stellen.

Het kabinet keurde vorige week twee conceptwetten goed over geregistreerd partnerschap tussen personen van hetzelfde geslacht.  Een ander wetsvoorstel van de Democratische Partij inzake geregistreerd partnerschap werd ook aangenomen.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!