Thailand bevriest elektriciteitstarief voor huishoudens van januari tot april 

BANGKOK:- Het elektriciteitstarief blijft ongewijzigd op 4,72 baht per eenheid, maar het tarief voor andere groepen elektriciteitsverbruikers wordt van januari tot april volgend jaar verhoogd naar 5,69 baht.  

Op 15 december j.l. kondigde de energie regelgevende commissie van het land de elektriciteitsvergoeding aan van 4,72 baht per eenheid voor huishoudens en 5,69 baht per eenheid (een stijging van 21%) voor andere soorten elektriciteitsverbruikers.  De beslissing was in overeenstemming met de richtlijnen van de Nationale energiebeleidsraad om de kosten van levensonderhoud niet te beïnvloeden.

De secretaris-generaal van deze raad, Khun Khomgrich Tantravanich zei dat de ERC zijn berekening van het brandstoftarief (FT), dat deel uitmaakt van het elektriciteitstarief, heeft aangepast om de richtlijnen van de Raad weer te geven.  Daarnaast heeft PTT Groep haar inschatting van de aardgasprijs gewijzigd.  Diesel en stookolie worden steeds vaker gebruikt voor stroomopwekking ter vervanging van de invoer van vloeibaar aardgas, en de gasproductie in de Golf van Thailand zal toenemen om de stroomopwekking te ondersteunen.

De particuliere sector heeft zich uitgesproken tegen een verdere verhoging van de elektriciteitstarieven.  De confederatie van Thaise industrie zei dat de verhoging bedrijven zou dwingen hun productprijzen met 5-12% te verhogen en dat het een ernstige impact zou hebben op het concurrentievermogen van Thailand en op directe buitenlandse investeringen. 

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!