Arrestatiebevelen uitgevaardigd voor 2 verdachten van spoorwegbombardementen in Zuid-Thailand 

SONGKHLA:- Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd voor twee mannen wegens hun vermeende betrokkenheid bij twee spoorwegbombardementen waarbij begin deze maand drie spoorwegarbeiders om het leven kwamen en vier anderen gewond raakten in deze zuidelijke grensprovincie. 

De provinciale rechtbank van Na Thawi keurde gisteren de arrestatiebevelen goed voor de 27-jarige Assaman Porlor, uit het district Thepha, en de 23-jarige Jeerasak Penglor, uit het district Chana, op beschuldiging van terrorisme, illegale samenscholing, het veroorzaken van de bomaanslagen die een trein beschadigden en resulteerden in doden, moord en poging tot moord op spoorwegpersoneel, illegaal bezit van explosieven en aanverwante misdrijven, zei een bron. 

De autoriteiten hebben duidelijk bewijs verkregen dat de twee verdachten betrokken zijn, vooral khun Assaman, die naar verluidt de spoorlijnen tussen de stations Hat Yai en Badang Besar vele malen had onderzocht voordat de bommen op de sporen in tambon Tha Pho in het Sadao-district werden geplant. 

De eerste bom ging af op 3 december toen een goederentrein rond het middaguur het treinstation Khlong Ngae in Tha Phor naderde. Twintig wagons van de goederentrein raakten zwaar beschadigd. De trein was met rubberen lakens onderweg naar Maleisië

Bij het tweede bombardement kwamen op 6 december op dezelfde plaats van de eerste aanval drie spoorwegarbeiders om het leven en raakten vier collega’s gewond. De explosie kwam toen de zeven slachtoffers materiaal aan het verzamelen waren voor de bergingsoperatie van de ontspoorde trein. 

De Staatsspoorwegautoriteit van Thailand zal de bergingsoperatie en reparatiewerkzaamheden aan de beschadigde sporen versnellen. De werkzaamheden zullen naar verwachting op 25 december zijn afgerond.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!