Vanaf vandaag heeft een koudefront Noord & Noordoost-Thailand in zijn macht 

THAILAND:- De verwachting is dat de temperatuur in zeven provincies in het bovenste deel van Thailand vanaf vandaag tot dinsdag enkele graden zal dalen.

Het departement ter voorkoming van rampen en burgerbescherming waarschuwde dat Chiang Mai, Tak en Nakhon Sawan in het noorden, Loei en Nakhon Phanom in het noordoosten, en Kanchanaburi en Nakhon Nayok in Centraal-Thailand te maken krijgen met “koud en zeer koud weer”.

Het departement, die ressorteert onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, heeft inwoners gewaarschuwd om zich te allen tijde warm te houden en zich te beschermen tegen mogelijke branden.

Ondertussen liet het Thais Meteorologische instituut, het TMD, weten dat het kwik in het noorden en noordoosten de komende vier dagen tot 6 graden Celsius zal dalen als gevolg van een golf koude lucht uit China.

Volgens het TMD worden temperaturen van 8 tot 15,9 graden Celsius als “koud” beschouwd, terwijl temperaturen onder de 7,9 graden Celsius als “erg koud” kunnen worden beschouwd.

Het TMD zei dat de temperatuur in het lagere noorden en noordoosten tussen de 10 en 18 graden Celsius zal liggen, hoewel het kwik zo laag kan zijn als 2 graden Celsius en er vorst op de bergen kan worden verwacht.

In de oostelijke en centrale regio, inclusief Groot-Bangkok, zullen de temperaturen dalen met 3 tot 5 graden Celsius, variërend tussen 15 en 21 graden Celsius, aldus het TMD.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!