Thailand beschouwd buurlanden niet langer méér als gevaarlijke zones voor overdraagbare ziekten

BANGKOK:  Het nationaal gezondheidscentrum van Thailand, het NCDC, is gisteren overeengekomen om de aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid, die gebieden buiten Thailand als gevaarlijke zones voor overdraagbare ziekten aanmerkt vanwege de Covid-19-situatie, te annuleren.

De gevarenzones onder de aankondiging bestrijken de buurlanden Laos, Myanmar, Maleisië en Cambodja, evenals andere landen die Covid-19-uitbraken hebben gemeld.

“De commissie keurde de annulering goed van de aankondiging om internationale reizen te vergemakkelijken in overeenstemming met de huidige situatie nu veel beperkingen op buitenlandse aankomsten zijn opgeheven”, zo zei directeur-generaal van Afdeling Ziektebestrijding, Dr. Opas Kankawinpong.

“Bovendien hebben statistieken aangetoond dat sinds 1 juni, de datum waarop Thaise staatsburgers die naar huis terugkeren zich niet hoeven te registreren via Thailand Pass, het aantal geïmporteerde Covid-19-gevallen extreem laag is geweest, met op sommige dagen géén nieuw gemelde infecties”.

In de vergadering van gisteren kondigde de NCDC ook apenpokken aan als de 56e overdraagbare ziekte van Thailand die toezicht vereist.  Symptomen waar u op moet letten zijn koorts, hoofdpijn, gezwollen lymfeklieren, keelpijn en blaren op het hoofd, lichaam, geslachtsdelen, rond de anus, handpalm en voetzolen.

Tot nu toe is er geen bevestigd geval van apenpokken in Thailand

Dr. Opas zei dat de bijeenkomst ook de huidige Covid-19-situatie in het land erkende, waarbij de heropening van de scholen op 17 mei geen significante invloed had op het aantal nieuwe gevallen en sterfgevallen, evenals het aantal patiënten met ernstige symptomen.

Deze woensdagochtend registreerde Thailand 2.688 Covid-19-gevallen en 21 doden in de afgelopen 24 uur, zonder geïmporteerde gevallen.  Precies 4.130 patiënten werden genezen en mochten het ziekenhuis verlaten.  Het cumulatieve aantal gevallen in het land sinds 1 januari bedraagt ​​2.250.432.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!