Taxi’s hoeven bij het verlaten van de stad Bangkok hun taximeters niet te méér gebruiken 

BANGKOK:- Taxi’s met een vergunning in Bangkok mogen nu buiten de 7 belangrijkste provincies van de stad rijden zonder meters te gebruiken, waardoor er meer serviceflexibiliteit mogelijk is.  

Taxichauffeurs en passagiers die buiten deze 7 provincies reizen, zullen over prijzen moeten onderhandelen in plaats van meters te gebruiken.  De 7 provincies omvatten Bangkok, Nakhon Pathom, Samut Sakhon, Chachoengsao, Samut Prakan, Pathum Thani en Nonthaburi.

Taxi’s en passagiers onderhandelen liever over prijzen dan dat ze taximeters gebruiken wanneer ze door de provincies reizen.  Taxi’s die in de zeven provincies rijden, moeten echter wel hun meter gebruiken.  Volgens de directeur-generaal van DLT, Chirute Visalachitra, zal de update op zaterdag officieel zijn na publicatie in de Royal Gazette afgelopen vrijdag 10 juni.

De verandering is bedoeld om de concurrentie in de taxi-industrie te stimuleren na het gebruik van privéauto’s voor de populaire taxidiensten zoals Grab.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!