In het zuidelijke Krabi is een waarschuwing voor vuurkwallen uitgegeven

KRABI:- Op Krabi zijn rode waarschuwingsvlaggen gehesen om toeristen te waarschuwen daar niet niet te gaan zwemmen nadat gisteren grote aantallen “vuurkwallen” op de kust van Hong Island waren aangespoeld.

De Morbakka fenneri, bekend als de “vuurkwal”, dankt zijn naam niet aan zijn rozerode kleur, maar aan zijn krachtige angel.

Duizenden kleine maar giftige vuurkwallen spoelden gisteren op Hong Island in het Than Bok Khorani National Park in Krabi aan. Een verandering in de richting van de wind zal naar verwachting de kwal naar het eiland hebben gedreven.

Het hoofd van het nationale park, Khun Weerasak Sisatchang zei dat vuurkwallen erg giftig zijn, als U wordt gestoken door een vuurkwal, kun U het beste meteen azijn op het getroffen lichaamsdelen sprenkelen. 

Nationale parkwachters verwachten dat de vuurkwallen binnen 1-2 dagen zullen verdwijnen.  Dan mogen toeristen op Hong Island weer zwemmen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: KhaoSod
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: KhaoSod

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!