Stierengevechten, hanengevechten en andere dierengevechten na de covid19 pandemie in Thailand weer toegestaan

BANGKOK: De arena’s voor verschillende soorten dierengevechten en races welke zijn gesloten sinds het uitbreken van Covid19, mogen nu weer worden heropend, zo maakte de Thaise regering bekend.

In een brief aan de provinciegouverneurs van j.l. 24 februari schreef Khun Suttipong Juljarern, ondersecretaris van de minister van Binnenlandse Zaken, dat dergelijke locaties kunnen worden heropend na officiële goedkeuring, aangezien de ziekte nu onder controle is.

De soorten dierengevechten en races die in de brief worden genoemd, zijn stierengevechten, hanengevechten, visgevechten, buffelraces en paardenraces.  In de brief staat dat de hervatting de lokale tradities en cultuur zal bevorderen en de lokale bevolking kansen zal bieden om inkomen te verdienen.

De districts- en kantonrechters zijn nu bevoegd om vergunningen af ​​te geven voor het heropenen van vechtlocaties, met inachtneming van de volgende richtlijnen:

1. Bij het verlenen van een vergunning voor het stierenvechten kan de ministeriële regeling hanen en visvecht wedstrijden 2009 ter uitvoering worden gewijzigd.  In de provincies Nakhon Si Thammarat, Songkhla en Phatthalung mogen de arena’s één keer per maand worden geopend en in de andere provincies één keer per week.

2. De haan- en visgevechtscènes moeten goed omheind zijn en uit de buurt van jonge mensen worden gehouden.  Het gebruik van giftige stoffen voor doping en scherpe voorwerpen op de dieren is verboden.  Locaties mogen één keer per week open zijn, op zaterdag of zondag, maar niet meer dan drie keer per maand.  Bovendien mogen de faciliteiten niet open zijn op belangrijke boeddhistische dagen.

3. Vergunningen voor buffelraces kunnen worden verleend volgens de lokale tradities en cultuur, maar de evenementen mogen niet plaatsvinden op belangrijke boeddhistische heilige dagen.  Personen die nog niet de wettelijke leeftijd hebben mogen niet in de arena dan wel lokatie verblijven.

4. Paardenrace-racebanen mogen zoals gebruikelijk eenmaal per week worden geopend.  Kinderen en jongeren mogen niet worden toegelaten tot de weddenschappen.

In de brief staat dat de ambtenaren die bevoegd zijn om vergunningen af ​​te geven voor het heropenen van deze vormen van dierengevechten voor kansspelen, zich strikt moeten houden aan een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken van 21 december 2022.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!