De noordelijk gelegen provincie Nan viert het honderden jaren oude “Hok Peng-festival”

NAN:- De Thaise toeriste autoriteit van Thailand, het TAT, heeft het genoegen u uit te nodigen om volgende week de provincie Nan te bezoeken om deel te nemen aan één van de beroemdste boeddhistische ceremonies in de deze regio.

Volgens TAT ​​zal het “Hok Peng Festival” van dit jaar om Phra That Chao Phu Phiang Chae Haeng te aanbidden, is gisteren gestart en zal tot 6 maart 2023 duren.

Phrathat Chae Haeng Temple, Nan

Het evenement wordt jaarlijks tijdens de volle maan van de zesde maand van de Noord-Thaise maankalender, die dit jaar op 6 maart 2023 valt, in Wat Phra That Chae Haeng in de provincie Nan worden gehouden.

De Wat Phra That Chae Haeng is de heiligste tempel in de provincie Nan en het spirituele hart van de lokale gemeenschap. De stupa van de tempel, gebouwd in de tijd van Chao Phraya Kan Mueang, heerser van Nan van 1323 tot 1395, herbergt de overblijfselen van Lord Buddha’s haar en de pols van zijn linkerhand. Dit jaar markeert ook de 670e verjaardag van de Wat Phra That Chae Haeng.

Tijdens dit evenement dat een week duurt, worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende boeddhistische activiteiten, waaronder aanbiddingsceremonies en verdiensterituelen. Daarnaast zijn er traditionele markt- en winkelstalletjes die lokale producten en etenswaren verkopen en de tradities van Nan introduceren, waaronder volksoptredens, culturele optochten en lantaarnversieringen. 

Bezoekers die in het jaar van het Konijn zijn geboren, kunnen ook profiteren van kortingen tot 50 procent bij meer dan 100 logies, winkels en restaurants in de provincie. 

Voor meer informatie kunt u bellen met TAT kantoor Nan op 054-711.217-8

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!