De politie van Pattaya vindt partij zelfgemaakte sterke drank in een magazijn na brand

PATTAYA:- De politie van deze kustplaats ontdekte in een magazijn dat gistermorgen in vlammen opging een partij van wat ze verklaarden als flessen zelfgemaakte sterke drank.

De brandweerlieden en politie haastten zich gistermorgen vroeg naar een magazijn in Soi Huai Yai Muk in het Pong-subdistrict van het district Banglamung, na een melding over een brand.

Het magazijn wordt gebruikt om landbouwproducten op te slaan, zo vertelde de 50-jarige bewaker, Khun Wichien Promkong, aan “Snelle Jelle” onze razende reporter. Volgens khun Wichien ging het magazijn in vlammen op na een kortsluiting die mogelijk werd veroorzaakt door een aangesloten elektrische waterkoker.

De brandweer had ongeveer een uur nodig om het vuur te blussen. Bij het doorzoeken van het pakhuis werden veel kapotte flessen van wat volgens de autoriteiten ga zelfgebrouwen drank was, op de grond gevonden. Niemand raakte gewond door de brand, aldus de politie.

”Snelle Jelle” wist te vertellen  op dat het voorheen tegen de wet was om thuis in Thailand alcohol te brouwen. Een nieuwe verordening die op 2 november 2022 in werking is getreden, stelt rechtspersonen of personen die minstens 20 jaar oud zijn echter in staat om een ​​vergunning aan te vragen om tot 200 liter alcohol per jaar te produceren. 

Deze bepaling is bedoeld om het proces te vereenvoudigen voor personen die hun eigen bier of sterke drank willen maken, maar is alleen van toepassing op niet-commerciële activiteiten en de verkoop van zelfgemaakte drank wordt nog steeds als illegaal beschouwd.

Een andere getuige, de 70-jarige Khun Somsak Ketbutr, zou tegenover de politie hebben toegegeven dat hij en zijn vrienden de alcohol in het magazijn brouwde, hij zei echter niet of hij een vergunning had of de drank aan de man bracht.

De politie onderzoekt de verklaring van de getuige en de exacte oorzaak van de brand.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!