‘State Quarantine hotels’ vragen om hogere bezetting

~DAT IS VOOR PATER EN MATER EN NIET VOOR HET HELE CONVENT~
(Dat is voor jou te hoog gegrepen)

BANGKOK-Staatsquarantaine-hotels (SQ) dringen er bij de regering op aan om de markt te ontgrendelen voor Thaise terugkeerders die aankomen op semi-commerciele vluchten, en roepen op tot een duidelijke tijdlijn omtrent plannen om het SQ programma te beëindigen.

Thienprasit Chaiyapatranun, uitvoerend directeur van Patra Hotel, een van de SQ-faciliteiten in Bangkok, zei dat veel hotels het programma hebben verlaten omdat ze de exploitatiekosten niet konden dekken vanwege de beperkte vraag.

Op dit moment kunnen SQ-hotels alleen Thai ontvangen die terugkeren via repatriëringsvluchten maar er is veel tijd nodig om de aanvragen te verwerken vanwege lange wachtlijsten, beperkte stoelen en duurdere tickets in vergelijking met semi-commerciële vluchten.

Ter illustratie: de bezettingsgraad van Patra Hotel daalde in februari van 72% naar 50% en daalde deze maand verder naar 40%. De vraag naar Thaise terugkeerders tijdens Songkran blijft onvoorspelbaar, aangezien SQ-hotels slechts een paar dagen van tevoren hun boekingen ontvangen.

Hij zei dat de verkorting van de quarantainetijd kan bijdragen aan het creëren van de vraag naar SQ-hotels, maar een betere optie is als Thaise repatrianten die semi-commerciële vluchten nemen, ervoor kunnen kiezen om eveneens in SQ-hotels te verblijven. Hotelexploitanten zouden dan meer kans hebben om hun kamers bezet te zien.

Er zijn 22 SQ-faciliteiten met 7.114 kamers, waarvan 11 hotels in Pattaya, gevolgd door 10 hotels in Bangkok en één hotel in Samut Prakan.

In het kader van het programma betaalt de overheid SQ-faciliteiten 1.000 baht per nacht per kamer, inclusief drie maaltijden. Vertraging in de betalingen door de overheid is echter een andere uitdaging. “Tijdens deze crisis hebben exploitanten niet voldoende liquiditeit om te opereren. De overheid moet transacties voor SQ-faciliteiten versnellen”, zei Thienprasit.

Of de regering het programma nu voortzet of niet, er moet ten minste een maand van tevoren een beslissing worden aangekondigd om operators in staat te stellen zich voor te bereiden, zei hij.

Phisut Sae-Khu, voorzitter van de oostelijke afdeling van Thai Hotels Association, zei dat er geruchten zijn dat het SQ- programma in mei zal eindigen. Hij stelde voor het te verlengen totdat de natie immuniteit heeft tegen Covid-19.

SQ-hotels in Pattaya zagen in maart een vergelijkbare neerwaartse trend die begon in december en waarbij de bezettingsgraad tot op heden daalde tot 40%.

De heer Phisut zei dat operators die hun hotel beschikbaar stelden als SQ-faciliteit betere zaken deden dan degenen die geopend zijn voor gangbare toeristen. Deze laatste hotels hebben op weekdagen slechts 5% bezetting.

Exclusief lange weekenden bedroeg de bezettingsgraad in Pattaya op zaterdag 50-60%.

Informatie en bron
Vertaling: De Kleine Beer
Illustraties: Bangkok Post
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!