“Restaurant” nabij Bali Hai Pier in Pattaya voor de vijfde keer geïnspecteerd wegens vermeende overtreding van de Covid19 regels

PATTAYA :- De politie van Pattaya heeft een “restaurant” in de buurt van Bali Hai geïnspecteerd op verdenking van het verkopen van alcohol en het open zijn zonder vergunning, wat de vijfde keer is dat deze locatie werd “overvallen” in de afgelopen maanden.

Een politiepatrouille van Pattaya inspecteerde het restaurant en de bar ‘Sky Mountain’ waar naar verluidt veel Thaise en buitenlandse klanten werden aangetroffen die zich onder genot van livemuziek aan de alcohol tegoed deden, en sommigen gasten droegen geen mondkapje of bewaarde sociale afstand.

In de afgelopen maanden van Covid-19-beperkingen is dit specifieke restaurant vier keer eerder overvallen, zo merkte de politie van Pattaya op.  De laatste keer dat het restaurant was besteld voor tijdelijke sluiting tot eind november, mocht het sindsdien weer open.

De restaurantmanager wordt beschuldigd van het illegaal exploiteren van de locatie en het illegaal verkopen van alcohol, aangezien de locatie volgens de politie niet voldeed aan alle wettelijke kwalificaties om momenteel alcohol te verkopen, zoals SHA+ (certificering van de veiligheids- en gezondheidsadministratie), een Covid-vrije setting, Thai Stop Covid Plus-certificering, goede sociale afstand en andere vereisten.  

Er werden géénn gasten beboet of gearresteerd en de situatie bleef kalm, aangezien klanten bij eerdere invallen op deze locatie probeerden te ontsnappen aan mogelijke boetes of aanhoudingen om door de zee of het nabijgelegen bos in te vluchten.

Uw nieuwsbeer merkt op dat dit bezoek ook deels werd ingegeven door een virale video waarin een Thaise man naar verluidt in de buurt werd aangevallen na een nachtelijke vechtpartij in het afgelopen weekend, hoewel het onduidelijk was of de vechtpartij direct op de locatie plaatsvond.

De politie van Pattaya verklaarde ondertussen dat ze de juridische status van het restaurant opnieuw zullen beoordelen en de aanhoudende problemen zullen bespreken met relevante stads- en provinciale functionarissen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!