Prive-ziekenhuizen in Thailand gewaarschuwd om Covid-patiënten voorlopig niet met medische rekeningen te belasten

BANGKOK:- Een afdeling ter ondersteuning van de gezondheidsdienst waarschuwde gisteren particuliere ziekenhuizen tegen het aanrekenen van medische kosten Covid19 patiënten en verklaarde dat de ziekte nog niet van de noodlijst was verwijderd.

Dr. Tharet Krutnairawiwong, directeur-generaal van de afdeling ter ondersteuning van de gezondheidsdienst, zei dat Covid19 nog steeds op de lijst staat van Universele dekking voor spoedeisende patiënten (UCEP), dus particuliere ziekenhuizen kunnen patiënten geen medische diensten weigeren of hen voor de diensten een rekening presenteren.

De Minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul had eerder gezegd dat Covid19 behandelingen vanaf begin maart van de UCEP-lijst zou worden verwijderd.

Khun Tharet zei dat sommige privéziekenhuizen de verklaring verkeerd hebben begrepen en dat ze begonnen zijn met het innen van medische kosten van sommige Covid-19-patiënten, hetgeen in strijd is met de Hospitals Act van BE 2541 (1998).

Tharet zei dat als het ministerie van Volksgezondheid geen aankondiging heeft gedaan om de Covid19 behandeling formeel uit UCEP te verwijderen, alle ziekenhuizen de eerdere aankondiging met betrekking tot de behandeling van de ziekte strikt moeten naleven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!