Thailand verbrandde méér dan 1 miljoen ondermaatse industriële producten 

RAYONG:- Méér dan 1 miljoen items van ondermaatse industriële producten met een waarde van meer dan 40 miljoen baht werden gisteren vernietigd om te voorkomen dat ze in de handel zouden komen, zo onthulden hoge functionarissen.

De meeste van hen werden verbrand in de Map Ta Phut Eco-Energy Power Plant in de provincie Rayong, terwijl de producten met onbrandbare materialen werden gebruikt voor wegverharding.

Onder de ondermaatse producten die op vrijdag werden vernietigd, waren onder meer valhelmen, uitlaatpijpen voor motorfietsen, speelgoed, led-lampen, verlengstekkers, powerbanks, grillkachels, magnetrons, convectieovens, elektrische ventilatoren, luidsprekers en versterkers, strijkijzers en haardrogers.

Enkele hooggeplaatste functionarissen van het Ministerie van Industrie, het Thai Industrial Standards Institute (TISI) en de Consumer Protection Police Division (CPPD) woonden een ceremonie bij in de energiecentrale van SCG Cement in Rayong voordat de verbranding begon.

De centrale heeft een speciale verbrandingsoven die is ontworpen voor verschillende soorten en maten bedrijfsafval.  Het gesloten systeem voldoet aan de internationale normen op het gebied van vervuiling en afvalbeheersing.

De TISI en CPPD stelden voor dat consumenten op zoek gaan naar elektrische apparaten die voldoen aan de industriële normen, met het keurmerk dat is gecertificeerd door de TISI.

Degenen die informatie hebben over producten van mindere kwaliteit zonder TISI-label, kunnen de CPPD hiervan op de hoogte stellen via de hotline 1135 of de Facebook-pagina.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!