De doerian-boeren in Thailand bereiden zich voor op een moeilijke export van hun vruchten naar China

RAYONG:- De doerian-boeren in Thailand bereiden zich voor op strenge importcontroles door hun grootste inkoper – China, terwijl het land zijn zero-covid19 beleid aan de grens blijft handhaven.

Vorig jaar exporteerde Thailand meer dan 875 duizend ton van zijn penetrante gele fruit door de lucht, over water en land, wat volgens het ministerie van Landbouw naar schatting 3,4 miljard Amerikaanse dollar opleverde.

Dit jaar hopen Thaise boeren hun export te vergroten omdat ze grotere oogsten verwachten, maar de voortdurende handhaving van het strikte covid19 beleid in China dreigt de hoge verwachtingen van het seizoen teniet te doen.

Momenteel is vervoer over land per vrachtwagen de meest gebruikelijke manier van exporteren.  Maar als er Covid19 aan de grens wordt gedetecteerd, kunnen durian-goederen worden vernietigd en kan de grens dagen of zelfs weken worden gesloten.

De Thaise boeren zijn al eerder geconfronteerd met de strikte regelgeving van de Chinezen, toen vorig jaar naar schatting tienduizenden tonnen durian werden vernietigd.

 Dit jaar wil de Thaise regering samen met haar buurland Laos producten exporteren via de nieuwe hogesnelheidslijn China-Laos, die de hoofdstad Vientiane verbindt met de Chinese stad Kunming in de zuidwestelijke provincie Yunnan.

Volgens de Thai Durian Association zou één trein tussen de 35 en 50 containers van de koning van het Thaise fruit kunnen vervoeren.

Het Durian-seizoen vindt elk jaar in maart plaats, met een piek in half mei en juni, om uiteindelijk in december te eindigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!