Premier Thailand gaat de strijd tegen de corruptie middels een 20-jaren plan aan

~EEN GEELTJE VAN DE PLANK NEMEN~
(Een oude preek herhalen)

BANGKOK:- Volgens premier Prayut Chan-o-cha staat de strijd tegen corruptie in Thailand op de nationale agenda.  Met een 20-jarenplan, ondersteund door de Nationale Anti-Corruptie Commissie (NACC), wil de generaal transparantie in de overheid bevorderen.  

Elk jaar beoordeelt Transparency International de landen op basis van het niveau van corruptie in de publieke sector.  Thailand staat op de 104e plaats van de 180. 

Nu wil Prayut het probleem van corruptie in de publieke sector oplossen.  Om te helpen bij plannen om de transparantie te verbeteren, worden overheidsinstanties aangemoedigd om een ​​zelfevaluatie uit te voeren.  De resultaten worden gebruikt om het beheer van overheidsinstanties te verbeteren.  

“Ik zou alle Thais in overheidsinstanties in het hele land willen aanmoedigen om deel te nemen aan het verbeteren van de transparantie in Thailand om te voldoen aan internationale normen”, zo benadrukte de premier.  Medewerkers worden verzocht om uiterlijk 31 mei 2021 de transparantiebeoordeling online via de NACC-website of de ITAS-app uit te voeren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!