De buitenlanders in Thailand moeten zich in augustus registreren voor vaccinatie

~ERAAN MOETEN GELOVEN~
(Of iemand wil of niet, het moet toch gebeuren)

BANGKOK:- Volgens de plv.  woordvoerster van de regering, Khun Ratchada Thanadirek wordt verwacht dat buitenlanders die in Thailand wonen, zich in augustus voor een Covid 19-vaccinatie zullen registreren.  

Het ministerie van Volksgezondheid ontwikkelt momenteel een registratieplatform voor expats.  Het zou tegen augustus beschikbaar moeten zijn.  Het kan niet worden uitgesloten dat buitenlanders in privéziekenhuizen kunnen worden ingeënt voordat ze door de staat worden ingeënt.  

Alle Thais tussen 18 en 59 jaar kunnen zich vanaf 31 mei aanmelden voor het vaccin, via het Mor-Prom-platform of via het Mor-Prom-account in de Line-app.  Registraties worden ook geaccepteerd door staatsziekenhuizen.  Tot nu toe stond de registratie alleen open voor Thais boven de 60 jaar of mensen met chronische ziekten.  De registratie voor alle Thaise volwassenen is vervroegd om de verspreiding van het virus tijdens de derde golf van infecties in te dammen.  

Khun Ratchada vertelde verder dat de meeste vaccins die in Thailand worden toegediend, lokaal gemaakte AstraZeneca-vaccins zullen zijn, maar de vaccins van Sinovac, Moderna en Johnson & Johnson die inmiddels door de Thaise overheid zijn goedgekeurd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!