Premier Prayut van Thailand bevestigt heropening op 1 november, een kortere avondklok en de COE wordt vervangen door “Thailand Pass”

BANGKOK:- De veranderingen ten aanzien van het Covid19 beleid in Thailand volgen zich in rap tempo op, dat zult u wel gemerkt hebben, gelukkig is één zeker en dat is dat uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand de ontwikkelingen in deze op voet voor u blijft volgen

Zojuist heeft premier van Thailand, Prayuth Chan-o-cha, bevestigd dat het land op 1 november weer open zal gaan voor gevaccineerde buitenlandse toeristen uit 10 landen met een laag risico die per vliegtuig aankomen.

Tijdens een bijeenkomst op donderdagmiddag (14 oktober) werd ook aangekondigd dat de avondklok wordt teruggebracht tot 23.00 uur tot 03.00 uur. Deze nieuwe avondklok gaat komende zaterdag 16 oktober in en blijft van kracht tot eind oktober. Met de verlaging van de avondklok mogen restaurants en buurtwinkels nu open tot 22.00 uur.

De verkoop van alcohol in restaurants is echter nog steeds verboden en bars, pubs en nachtclubs moeten gesloten blijven.

Ondertussen zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dat het certificaat van binnenkomst (COE) voor buitenlandse toeristen zal worden vervangen door een nieuw webgebaseerd systeem genaamd “Thailand Pass”.

Het systeem zal het gemakkelijker maken voor mensen die naar Thailand willen reizen en zal het “Ease of Travelling”-beleid van de regering ondersteunen. Het nieuwe Thailand Pass-systeem zal het COE-systeem op 1 november al gaan vervangen, zo werd aangekondigd.

De COE zal echter nog steeds worden gebruikt door degenen die de Alternative Hospital Quarantine (AHQ) ingaan voor degenen die over land of over zee aankomen.

Verdere details zullen worden aangekondigd na officiële goedkeuring van het Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA).

De berichtgevingen in deze zijn continue ontwikkeling, ik zal het voor u blijven volgen en publiceren in mijn blog.

Olleke Bolleke in Thailand

2 gedachten aan “Premier Prayut van Thailand bevestigt heropening op 1 november, een kortere avondklok en de COE wordt vervangen door “Thailand Pass””

 1. Hallo,
  Ik heb een paar weken geleden, op advies van de Thaise Ambassade in Den Haag,
  de app “Thailand plus” geinstalleerd op mijn mobiele telefoon.
  Weet u of dat dezelfde app. is, waarover nu wordt gesproken”Thailand pass” ???

  Henny den Brok

  1. Thailand Plus-App is volgens mij een tracking App.
   Daarmee kan Big Brother zien waar je overal geweest bent, die gegevens zouden ze dan kunnen gebruiken indien je Corona hebt opgelopen.

   Thailand-Pass ruikt naar een entry-App.
   Hopelijk vervallen daarmee die belachelijke bedrag/dollar – verzekeringen.
   Als ze doorgaan met die belachelijke eisen dan zal het tourisme geen vetpot zijn.

   We gaan het meemaken in het Thaiater van de lach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!