Premier Prayut slaat alarm over de ontzetten grote berg besmet Covid19 afval

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha zegt bezorgd te zijn over de toenemende hoeveelheid vervuild afval in Bangkok, met een gemiddelde van rond de 100.000 kg per dag.

Een groot deel daarvan is Covid-gerelateerd medisch afval, zo verklaarde de plv. regeringswoordvoerster Traisuree Taisaranakul.

De uitbraak van Covid-19 heeft geleid tot een toename van de vraag naar medische producten, wat heeft geleid tot een toename van gebruikte chirurgische maskers, tissuepapier en antigeentestkits die worden weggegooid.

De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) liet dinsdag weten dat haar werknemers 125.072 kg verontreinigd afval hadden verwerkt.  Van die hoeveelheid was 63.958 kg Covid-19-gerelateerd afval, terwijl algemeen afval de rest vormde.

De hoeveelheid Covid19 gerelateerd afval bracht premier Prayut ertoe de autoriteiten te instrueren om strikt te voldoen aan de maatregelen voor de verwijdering van besmettelijk afval.

Prayut benadrukte ook de noodzaak om bewoners voor te lichten over het op de juiste manier scheiden van besmettelijk afval.

Woordvoerster Traisuree zei dat de regering mensen voorstelde om gebruikte gezichtsmaskers in een plastic zak te doen en deze stevig af te sluiten, voordat ze deze in een oranjekleurige vuilnisbak dumpen.

De regering stelde ook voor om de zak als besmettelijk afval te bestempelen. Voor antigeentestkits stelde mevrouw Traisuree voor om ze in een rode dubbele plastic zak te doen en deze stevig af te sluiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!