Politie arresteert wapenhandelaren in Chiang Rai en Khon Kaen

THAILAND:- De politie in Khon Kaen en Chiang Rai heeft drie mensen gearresteerd die in het bezit waren van zo’n 3.500 illegale vuurwapens en die bijna een miljoen munitie in voorraad hadden voor online verkoop.

Generaal Kornchai Klaiklueng, de commissaris van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau, zei gisteren dat de politie een 38-jarige man heeft gearresteerd die alleen geïdentificeerd was als Danunai in Khon Kaen, evenals Sorawee en Kultirat, beide 43 jaar, in Chiang Rai gearresteerd voor het in bezit hebben van illegale vuurwapens en munitie ter waarde van ongeveer 50 miljoen baht.

De wapens lagen op vijf locaties in de twee provincies opgeslagen

De politie doorzocht drie huizen van Khun Danunai in tambon Sila in het Muang-district van Khon Kaen, waar ze 1.414 illegale geweren, 122 niet-geregistreerde pistolen en 920.000 munitie vonden.

In Chiang Rai doorzocht de politie twee luchtwapenwinkels in het district Muang en vond 1.786 niet-geregistreerde geweren, 224 illegale pistolen en 57.500 munitie.

Generaal Klaiklueng zei dat khu. Danunai vuurwapens, munitie en wapenaccessoires bij leveranciers in Bangkok en de zuidelijke provincies bestelde. De wapens waren het land binnengesmokkeld vanuit Indonesië, Zweden, de Verenigde Staten, Turkije, Spanje en China.

Hij zei dat Danunai een website had gepubliceerd om reclame te maken voor de wapens.  De bende was ongeveer vijf jaar actief en had meer dan 50.000 klanten in het hele land, zo verklaarde generaal Klaiklueng.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangmaione.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!