Politie Bangkok arresteerde nog 17 demonstranten, waaronder twee minderjarigen!

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft 17 demonstranten gearresteerd, waaronder twee minderjarigen, voor het houden van een protest bij het monument van overwinning.

De pro-democratische groep Talu Fah had zich woensdag verzameld bij Victory Monument en bereidde zich voor om naar het huis van premier Prayut Chan-o-cha te gaan lopen, maar nu voorgenomen protestmars kon door de politie werden verijdeld.

Er waren politieagenten ingezet om te voorkomen dat anti-regeringsgroepen bij het huis van de premier konden komen, wat resulteerde in confrontaties bij het Victory Monument, en dat later bij het kruispunt Din Daeng het vervolg kreeg.

De demonstranten hebben naar verluidt een politiewagen op de kruising in brand gestoken en wat politie beantwoordde met het afvuren van rubber kogels en traangas.

 Het Metropolitan Police Bureau zei dat toen demonstranten zich verspreidden van Victory Monument, ze stenen en andere voorwerpen naar de ramen van 12 verkeerscontrolehokjes in nabijgelegen gebieden gooiden en het verkeerslichtsysteem beschadigden.  

De beschadigde hokjes bevinden zich op de kruispunten Pathum Wan, Sala Daeng, Phya Thai, Samyan, Maha Nakhon, Charoenphol, Chula 12, Mahesak, Ratchathewi, Uruphong, Pratunam en Si Ayutthaya.

 Tot nu toe hebben 11 politieagenten verwondingen opgelopen door de botsing, hoewel zeven lichte verwondingen hebben opgelopen en uit het ziekenhuis zijn ontslagen.  De overige vier worden behandeld voor wonden die zijn veroorzaakt door gebroken glas en granaatscherven van pingpongbommen die door demonstranten naar hen zijn gegooid.

Acht politieauto’s en drie politiemotorfietsen werden naar verluidt beschadigd door demonstranten

Er is geen informatie vrijgegeven over de vraag of er demonstranten gewond zijn geraakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!