Premier Prayut beveelt hardhandig optreden tegen de smokkel van Favipiravir pillen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft ambtenaren bevolen om “nep Favipiravir”-smokkelaars aan te pakken en te arresteren, aangezien de anti-Covid-pil nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration, zo liet regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana weten.

Dergelijk snode gedrag is een ernstige misleiding omdat het patiënten de juiste behandeling kan ontnemen en een risico op meer infecties kan vormen, zei hij.

Favipiravir is een gecontroleerd geneesmiddel dat onder strikt medisch toezicht moet staan.  Er zijn bijwerkingen en behandelingseffecten die moeten worden gecontroleerd tijdens het gebruik van het medicijn, vooral door mensen met aangeboren ziekten of zwangere vrouwen.  Daarom kan het medicijn niet via algemene kanalen aan het publiek worden verstrekt.

De politie heeft onlangs negen verdachten aangehouden voor het smokkelen van Favipiravir en het zonder toestemming online verkopen van de tablets.  Tot nu toe zijn ongeveer 390 dozen van de pillen in beslag genomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!