Powerbank ontploft tijdens binnenlandse vlucht in Thailand

BANGKOK:- Gistermorgen deed zich een beangstigende situatie voor op de Thai AirAsia-vlucht FD3188 van Bangkok naar Nakhon Si Thammarat toen een powerbank explodeerde en in brand vloog, waardoor passagiers en bemanning tot een gezamenlijke reddingsoperatie werden gedwongen.

Het incident, dat ongeveer 30 minuten na het opstijgen vanaf Don Mueang Airport om 07.20 uur plaatsvond, werd gemeld door kapitein Sayan Srimai, een journalist van Amarin TV. Passagiers in rij 15 van het vliegtuig zagen plots rook en vlammen wat lichte paniek aan boord veroorzaakte.

Ondanks de beangstigende situatie toonden de passagiers hun vastberadenheid en medewerking door de brand in slechts twee minuten met succes te blussen. De vlucht ging verder en landde zoals gepland veilig op Nakhon Si Thammarat Airport, waarbij alle 186 passagiers ongedeerd bleven.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat een ontplofte powerbank verantwoordelijk was voor de brand. Het getroffen apparaat was eigendom van een gezin dat op vakantie was en zat in een stoelzak toen het plotseling in brand vloog. Officieel onderzoek naar de exacte oorzaak en mogelijke oorzaak

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Naewna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!