689 mensen waaronder 148 Thais in Myanmar gearresteerd wegens online gokken en oplichting

TACHILEIK:- Maar liefst 148 Thaise staatsburgers zijn tijdens een actie  tegen oplichtingscallcenters en online gokbedrijven in de grensstad Tachileik van Myanmar gearresteerd, zo meldden de Myanmarese media. De stad Tachileik ligt tegenover het district Mae Sai in de noordelijke provincie Chiang Rai.

Bij een inval hebben het leger en de politie van Myanmar een inval gedaan in een “online gokbedrijf” in de buurt van het 1G1 Hotel en 689 mensen gearresteerd die op het terrein waren aangetroffen, aldus het Tachileik News Agency.

Onder de arrestanten bevonden zich 148 Thais – 75 mannen en 73 vrouwen – en onderdanen van Chinezen en Myanmar, aldus het rapport.

De Myanmarese politie nam ook 400 computers, 270 smartphones, 10 auto’s en 170 motorfietsen in beslag. De gearresteerde Thai zullen naar verluidt worden ondervraagd en vervolgd als blijkt dat ze betrokken zijn bij illegale activiteiten terwijl ze in Myanmar zijn. Als ze schuldig worden bevonden, riskeren ze een gevangenisstraf van zes maanden of een boete van 40.000 baht.

Na het uitzitten van hun straf zullen de veroordeelde Thais worden overgedragen aan de Thaise autoriteiten, aldus het rapport.

Het rapport stelt ook dat de meeste gearresteerde Myanmarese staatsburgers jonge mensen zijn, waaronder jongeren uit de oostelijke Shan-staat van het land, die grenst aan Thailand.

Volgens het persbureau werd de inval uitgevoerd in samenwerking met de Thaise regering als onderdeel van de inspanningen om online oplichting en gokken gericht op Thais te bestrijden. De autoriteiten van Tachileik hadden naar verluidt gereageerd op directe bevelen van de militaire junta in Nay Pyi Taw.

Eind vorig jaar werden meer dan 500 Thais die naar verluidt in oplichtingscentra in Laukkai of Laukkaing in de staat Shan hadden gewerkt, gered en gerepatrieerd naar Thailand, te midden van gevechten in Myanmar.

De Thaise autoriteiten zeiden te hebben vernomen dat 174 van de terugkeerders het slachtoffer waren geworden van mensenhandel, terwijl de rest juridische stappen zou moeten ondernemen wegens betrokkenheid bij illegale activiteiten.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Tachileik News Agency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!